StoryEditor
Showbiz'Pokušavam preživjeti'

Zovu ga 'najprodornijim očima Turske': zavodnik iz sapunice koja se prikazuje i u Hrvatskoj samo za Slobodnu Dalmaciju otkriva detalje koje o njemu sigurno niste znali

Piše V. P.
25. kolovoza 2019. - 16:03
F_1367

Jedan od zavodnika turske sapunice "Fazilet i njezine kćeri" koja je ovog ljeta prikovala gledatelje za male ekrane šarmantni je 31-godišnji glumac Çağlar Ertuğrul. Pamtimo ga kao Sinana iz još jedne uspješnice "Ne brini" i epizodnoj ulozi u "Plimi i oseci", no tek mu je uloga dobroćudnog Yağiza Egemena, koji se bori s osjećajima prema Hazan, djevojci svog brata, donijela popularnost.

Zovu ga najprodornijim modrim očima Turske, ali i turskim Jakeom Gyllenhaalom zbog nevjerojatne sličnosti s hollywoodskim ljepotanom. Oduvijek je htio postati glumac i od malena su ga privlačila svjetla reflektora, no na nagovor roditelja ipak upisuje strojarstvo na privatnom sveučilištu Koç u Istanbulu gdje je diplomirao 2011. godine.

Otac mu je inženjer geologije, a majka ortodontica. U početku nikako nisu prihvaćali njegovu odluku da se bavi glumom, ali su je naposljetku ipak prihvatili i sada im je drago vidjeti sina na malim ekranima. Snimanje serije "Fazilet" za Çağlara je bilo sudbonosno i zbog toga što se na setu zaljubio u kostimografkinju Kaylu Manukyan.

Među njima je zaiskrilo tijekom isprobavanja raznih odjevnih kombinacija za taj dan. U slobodno vrijeme 188 centimetara visok glumac najradije boravi u prirodi ili teretani. Ljubitelj je tetovaža pa je tako na prsima tetovirao datum rođenja, a velika mu je želja karijeru nastaviti u Americi zbog čega je nekoliko mjeseci pohađao satove glume u Los Angelesu. Novinarka Nove TV Ivana Nanut prije dvije godine posjetila je set serije na kojem je razgovarala i s Çağlarom. Evo što joj je tada rekao...

Što vas je privuklo ovoj ulozi?

- Yagiz je prizemljen i skroman muškarac. Emotivan je. Govorim polako i sa zadrškom jer ne želim upropasiti gledateljima mnoga iznenađenja koja ih očekuju.

Vaš je lik prizemljen i ozbiljan, ima li sličnosti s vama?

- Na neki način da, ali ja sam malo više djetinjast. Yagiz je malo sociopat, ali na dobar način, nije loš čovjek. Ima svoja pravila u životu kojih se vrlo striktno drži. Nedostaju mu socijalne vještine.

Kada ste odlučili da se želite baviti glumom?

- Diplomirao sam strojarstvo, vjerovali ili ne. Oduvijek sam sanjao biti dio filmskog svijeta. Počeo sam glumiti u kazalištu, intenzivno sam pohađao satove glume, čak i u Los Angelesu. Pokušavam preživjeti u ovom ludom poslu.

Pretpostavljam da vam svi govore da sličite na Jakea Gyllenhaala. Je li to dobro ili loše?

- Smiješno mi je to. On je odličan glumac, nisam ga još osobno upoznao, ali čini mi se simpatičan i dobar mladić.

Pretpostavljam da biste glumačku karijeru željeli nastaviti u Americi?

- Svakako bih to želio. Cilj mi je preseliti se tamo i pokušati uspjeti kao glumac u Los Angelesu. Nadam se tomu.

Izdvojeno

12. kolovoz 2020 04:22