StoryEditor
ShowbizŠUŠUR I GLAMUR

Zbog Korčulanke Mije stao je promet, ali nitko u busu nije grintao, putnici su se navirivali, vozač pitao je li joj hladno: Miss Universe napravila show birajući haljinu za svjetski izbor

Piše Petra Plivelić/Jutarnji list
11. studenog 2019. - 19:28
rkman11-081119

- To je ta, ova mi je haljina savršena - uzviknula je Mia Rkman, aktualna Miss Universe Hrvatske, dok se u crvenoj svilenoj haljini lepršavog kroja s visokim prorezima vrtjela pred ogledalom u atelieru Matije Vuice, piše Jutarnji.

Nakon nekoliko fotografija 22-godišnja Mia presvlači se u izazovnu haljinu sirena kroja s mnogo perlica. Potpuno je drukčija od prethodne crvene haljine, no i ona tamnoputoj Korčulanki stoji kao salivena.

Fotografiramo je na Radićevoj ulici, gdje je zbog Mije, doslovno, stao promet. Nitko na autobusnoj liniji 150 ne mari što duže stoje na stanici.

Putnici se naviruju, a vozač Miju pita je li joj hladno. Ubrzo s Gornjega grada silazi i gomila turista, koji svi brže-bolje posežu za mobitelima kako bi fotografirali ovu divu koja ne skida osmijeh s lica.

- Ne, ova haljina je savršena. Ali i ona je crvena. Ajme, pa koju da na kraju ponesem - govori Mia s tračkom panike u glasu dok se uspinjemo natrag u Matijin atelier.

Jer još je manje od 20 dana do njezina odlaska u SAD na 68. svjetski izbor za Miss Universe, koji će se održati 8. prosinca u Atlanti, u saveznoj državi Georgiji, a snimat će se u velikom studiju slavnog filmskog producenta Tylera Perryja.

Mia sama s kovčezima punim haljina na avion ide već 28. studenoga kako bi stigla na pripreme.

- Tamo smo sve mi misice prepuštene rukama Miss Universa, svaka će imati svoju paziteljicu i sve ćemo boraviti zajedno - objašnjava Mia, koja se paralelno s predavanjima na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu, na kojem studira sanitarno inženjerstvo, intenzivno priprema za svjetski izbor.


- Trudim se barem jednom dnevno otići u teretanu, no ne stižem baš svaki put, ovisno o obvezama na fakultetu. Idem u školu engleskog jezika Berlitz, tamo s izvornim govornicima prolazim pitanja koja su bila na prošlim izborima kako bih barem otprilike znala što me čeka, jer ipak ću odgovarati na engleskom jeziku, pa da malo obogatim vokabular.

Čitam dosta o svjetskim aktualnim temama jer mislim da će biti neko pitanje vezano uz politiku, imigrante, položaj žena u društvu, sve se nekako vrti oko toga, pa prolazim te teme kako bih bila spremna. Ipak, nadam se pitanju iz medicinskog spektra kako bih se mogla iskazati, ali spremna sam za svako pitanje koje dođe. Nemam tremu i ne bojim se nastupa - govori nam Mia.

Upitana je li je ičega strah, Mia priznaje uz smijeh:

- Jedino da ne padnem!


Mia Rkman okrunjena je kao najljepša Hrvatica na proljeće, o atraktivnoj Korčulanski pisalo se i kao o kćeri poznatog korčulanskog liječnika, i sama je otkrila kako su svi u familiji medicinari.

- Brat mi je prenio tu ljubav prema medicini. On je sada na šestoj godini i kada sam vidjela koliko je on strastven i uspješan u tome, zaključila sam da to i ja želim. Tako da sam, zapravo, krenula njegovim stopama.

A u obitelji, i moj je otac Nenad liječnik opće medicine na Korčuli, a i djed je bio doktor, infektolog zapravo. Tako da smo cijeli život preko tate bili u medicini, no on nas nikada nije forsirao da nastavimo u tom smjeru, podržavao nas je što god smo odlučili.

Ali, jednostavno, nama je to bilo prirodno, pa smo se i brat i ja odlučili za medicinu i nije mi nimalo žao – ističe Korčulanka koja zbog fakulteta trenutačno živi s bratom u Zagrebu.

 

#MIA RKMAN

Izdvojeno

09. srpanj 2020 09:29