StoryEditor
Showbiz‘Čarobna stvar‘

Pobjednički dvojac Splitskog festivala snimio spot: pogledajte kako su šminkerice splitskog HNK-a postarale Nenu Belana i Zoranu Kačić Čatipović

28. srpnja 2020. - 20:01
Privatni Album

Pobjednički dvojac jubilarnog, 60. Splitskog festivala, Zorana Kačić Čatipović i Neno Belan svoj su nagrađeni duet "Čarobna stvar" pretočili i u video broj sniman na lokacijama u Trogiru i Splitu.

Mjesta radnje su trogirska foto radnja i splitska Vila Dalmacija, a video priča između Zorane i Nene, u režiji Milana Latkovića, odvija se u vremenskom rasponu od tridesetak godina (dvojac se ponovo susreće nakon tri desetljeća), pa su vješte ruke šminkerica splitskog HNK-a za ovu prigodu glazbeni par i postarale.

A ruke im na snimanju dale i Zoranine kolege glumci iz mjuzikla "Bambina" satkanog od Belanovih najvećih hitova.

- Filip Radoš u spotu tumači redatelja, Nenad Srdelić snimatelja, Giuliano je producent... - otkriva Neno Belan dodajući kako su se snimanju rado odazvale i Tajana Jovanović, koja tumači plesačicu, te Pere Eranović, Luka Čerjan, Tea Požgaj i Diana Kačić Duplančić, kao članovi filmske ekipe. Maro Drobnić glumi asistenta redatelja u spotu, dok je Šime Glavina trubač. U cameo ulozi pojavljuje se Silvana Stanić, druga je bila predviđena za Srećka Šestana, intendanta splitskog HNK-a, ali zbog obveza nije stigao na snimanje.

‘‘Čarobna stvar’’ Nene Belana i Zorane Kačić Čatipović nastala je kao produžetak suradnje na autorskom mjuziklu ‘’Bambina’’, koji kroz Belanove hitove, u režiji Krešimira Dolenčića, govori o Splitu 1980-ih.

Mjuzikl je premijerno prikazan početkom ove godine u splitskom HNK-u, gdje su se Belan i Zorana upoznali, a nakon suradnje na kazališnoj sceni druženje odlučili nastaviti i na onoj festivalskoj. Na Prokurativama su za svoju "Čarobnu stvar" osvojili Zlatnog galeba (prvu nagradu publike).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. listopad 2020 13:28