StoryEditor
ShowbizKONCERT ZA SVE GENERACIJE

Intrade, Crvena jabuka, Ban i Diktatori Splićanima došli kao šećer za kraj ovogodišnje Sudamje

Piše PSD.
8. svibnja 2012. - 02:07
Da bi bilo po onoj "konac djelo krasi" pobrinuo se ove Sudamje na splitskoj Rivi dobrim štimungom koncert za sve generacije. Kako je najavio u Slobodnoj organizator Tomislav Mrduljaš, opet se išlo na izvođače koji pokrivaju razne ukuse. Za razliku od prošlih godina kad je nastupalo po sedam muških ili ženskih izvođača, ove godine su odabrane tri grupe.

Koncert su oko 21 sat otvorili Tomislav Bralić i klapa Intrade koji su zagrijali publiku svojom prepoznatljivim verzijom dalmatinskog melosa. Pokazalo se to kao pravi odabir za početak ove glazbene fešte za staro i mlado.

Na traženje Grada ove godine je veliki vatromet ranije upriličen kako bi ga i najmlađ‘i mogli vidjeti. Između izvođača nastupala je klapa Filip Dević.

Temperaturu na koncertu podigao je dolazak Žere i Crvene Jabuke. Oni su ponudili niz hitova koji su pratili Splić‡ane i njihove goste od najranijih dana mladosti pa sve do srednjih godina i kroz dvije države. I ovom prilikom se pokazalo kako „ima nešto od srca do srca“ što veže Jabuku sa Splitom.

Nakon Zadrana i Sarajlija, koncertnu feštu za praznik zaštitnika grada zatvorili su Splić‡ani. Za razliku od prošle Sudamje, kad su do kasnih sati zabavljali publiku u Varošu, Marijan Ban i njegovi „Diktatori“ ovaj put su to učinili na Rivi. Diktatura dobrih nota stvorila je pravi štimung. Legendarni frontmen bivše Daleke obale oduševio je publiku izvodeći stare i novije hitove.
S. VIDULIĆ, SNIMIO: NIKOLA VILIĆ / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. rujan 2020 17:56