StoryEditor
ShowbizDESERT SPASIO STVAR

'Okus je gori nego miris!': Splićanka Nikolina se nije proslavila u prvom izdaju dalmatinske 'Večere za 5'; Servirala je 'Ružičasti bućkuriš' u Radošiću, većini nije sjeo

Piše M.K.
11. lipnja 2019. - 10:11
nikolina kevo00

Nikolina Kevo, 29-godišnja Splićanka koja je udajom postala Kaštelanka, otvorila je ovotjedno izdanje RTL-ove "Večere za 5", koja se odigrava u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Nikolina je svoje goste dočekala u obiteljskoj vikendici, kamenoj kući s velkiom terasom i kaminom smještenoj u bikovima proslavljenom Radošiću.

Uz muževu asistenciju, Nikolina je spremila meni pun osebujnih naziva.

Predjelo joj je, naime, zvalo "Ružičasti bućkuriš", glavno jelo "Kaotično i zeleno", a desert "Narančasta prevara".

"Cijeli mi meni izgleda kaotično i zeleno, može biti dobro, a i loše, nemam pojma“ - odmah je bila skeptična Trogiranka Jelica.

Boćarica iz Solina, vozačica u štiklama, meštar soparnika iz Podstrane: upoznajte ekipu koja će na RTL-u braniti kulinarske boje Dalmacije

Ipak, svima se svidio domaći aperitiv.

"Višnja mi je bila super, domaća prava“ - već je Jelica bila zadovoljnija.

S njom su se složili i ostali kandidati, koji su potom su počeli s predjelom.

"Osjetila sam taj prepoznatljivi miris koji ne volim, i to je bilo to“ - presjekla je odmah Zrinka i priznala domaćici da ne voli kozice, ali i da će zbog nje probati jednu žlicu.

"Okus je bio gori nego miris“ - potopila je sljedećom rečenicom.

Jelici baš nije baš odgovaralo ni vrhnje u juhi, kao ni, avaj, glavno jelo.

"Očekivala sam mesni meni jer je snimanje na selu, a sad kozice u predjelu i glavnom jelu, to me  razočaralo!“ - priznala je kandidatkinja, a Marinu iz Podstrane se, k tomu, nije svidjela ni slijepljena tjestenina.

Srećom, desert se svidio svima.

"Super je bio, ali ga nisam mogla pojesti jer sam puno pričala!“ - priznala je Jagoda.

Za kraj večere svi su nazdravili, pa je uslijedilo ocjenjivanje.

Jelica je dala 7, jer je, kako je objasnila, "imala puno veća očekivanja, a ostala je više gladna nego sita".

Marin se također odlučio za sedmicu, jer mu je smetalo što su se u predjelu i glavnom jelu ponavljali isti sastojci (vidi se da je pratio "Tri, dva, jedan, kuhaj!, op.a.), Zrinka je bila velikodušna s devetkom, "jer je očekivala dalmatinski recept," a Jagoda tek šest - jer joj je bilo previše kozica.

U nastavku tjedna svoja će kulinarska umijeća pokazati drugi, večeras Solinjanka Jagoda Nikolić, umirovljena računovotkinja i obožavateljica fotografiranja i balotanja.

Uslijedit će Splićanka Zrinka Mandir, koja je prije radila u autosalonu svog supruga, a trenutačno je nezaposlena, potom Podstranjanin i meštar od soparnika Marin Marić Banje, te trogirska konobarica Jelica Jurišić, kojoj će pomagati svekrva.

Tjednog pobjednika očekuje poklon-bon Prima namještaja u iznosu od 5000 kuna, dok će manji uspješni dobiti "utješnu tisućicu".

Izdvojeno

13. srpanj 2020 15:16