Idealan dodatak lignjama bit će upravo jednostavna kuhana palenta. Imate li viška vremena, ohladite je, grillajte pa dodajte umaku, piše Dobra hrana.
SASTOJCI:
800 g svježih liganja
2 manje kapule
3 režnja češnjaka
1 čajna žličica začina iz Dalmacije (ružmarin, vrijesak, majčina dušica...)
1,5 dl crnog suhog vina
1 grančica peršina
150 g palente
1,5 dl ribljeg temeljca ili vode
30 g maslaca
1 manja grančica peršina
1 žlica košerve (koncentrata od rajčice)
1 lovorov list
maslinovo ulje
sol i papar
PRIPREMA:
Recept se može raditi na dva načina: s očišćenim lignjama ili “na šporko”, odnosno neočišćenim. Ako se čiste, lignje narezati na veće komade. Kapulu očistiti i narezati na krupnije, češnjak i peršin očistiti i narezati na sitno, posuti s malo soli i ostaviti sa strane. Na zagrijan...