StoryEditorOCM
HranaBRZO I JEDNOSTAVNO

Odmah napravite duplu dozu ovih božanstvenih peciva s ljetnim breskvama! Da, toliko su dobra!

Piše Lidija Lončarić/Dobra hrana
17. kolovoza 2022. - 08:20

Ako ste kupili veću količinu bresaka i zaboravili je u hladnjaku, Dobra hrana donosi recept kako je brzo potrošiti.

SASTOJCI:

150 g badema

50 g šećera za kremu

30 g bijelog brašna

prstohvat soli

60 g maslaca

2 žlice amaretta

1 jaje

1 žličica ekstrakta vanilije

1 jaje za premazivanje

2 žlice šećera + korica pola limuna za posip

1 pakiranje lisnatog tijesta

2 žlice džema od marelica ili po želji

2-3 breskve i/ili nektarine

PRIPREMA:

Bademe tostirajte, ohladite i sameljite u blenderu. Dodajte šećer pa još kratko blendajte, a onda dodajte brašno i sol pa ponovite postupak. Smjesi potom dodajte maslac, jaje, amaretto i vaniliju i ponovno blendajte dok ne dobijete gustu, zrnatu pastu. Lisnato tijesto podijelite na jednake dijelove i premažite ih kremom od badema. Na svaki posložite nekoliko tanko narezanih komadića breskve ili nektarine. Voće pospite šećerom u koji ste prstima utrljali limunovu koricu. Na kraju peciva uhvatite za krajeve pa ih u sredini spojite. Premažite jednim razmućenim jajem. Pecite na 220 °C prvih 10 minuta, dok se tijesto ne digne i razlista, a potom na 200 °C još 20-ak minuta ili dok peciva nisu gotova. Kad su gotova, premažite ih s malo džema koji ste prethodno zagrijali i, ako je potrebno, razrijedili vodom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 02:02