
Ovi kolači idealna su opcija kada vas nakon ručka "uhvati" želja za slatkim. Jednostavni su, ukusni i pripremaju se brzo, a oni koji vam ostanu idealni su i za posluživanje uz jutarnju kavu. Može li bolje? Evo kako ga pripremiti, piše Coolinarika.
Sastojci:
- 250 grama maslaca,
- 140 grama šećera
- 240 grama čokolade za kuhanje
- 100 grama mljevenih lješnjaka
- šest komada jaja
- 280 grama brašna
- tri žlice 3 ulja
Priprema:
U veću zdjelu stavite maslac, šećer, čokoladu za kuhanje, mljevene lješnjake i šest žumanjaka. Pomiješajte sastojke te ih otopite na niskoj temperaturi.
Kada se smjesa rastopi, u nju dodajte šest bjelanaca i brašno.
Dobivenu masu izlijte u brašnom posut kalup (idealna dimenzija bila bi 33 cm X 20 cm)
Pecite kolač na 180 Celzijevih stupnjeva, 25 minuta.
Glazura:
Otopite na pari 100 grama čokolade i pomiješajte ih s tri žlice ulja. Kada se biskvit ohladi prelijte ga glazurom i pospite mljevenim lješnjacima.
Kada se kolač ohladi u potpunosti, izrežite ga na tanke komade i - uživajte, piše Coolinarika.