StoryEditorOCM
HranaKALUPI U RUKE

Ovaj kolač od čokolade i lješnjaka oborit će vas s nogu: idealan za nakon ručka ili uz kavu, a recept ‘piece of cake‘

Piše MOZAIK SD
13. siječnja 2023. - 14:03

Ovi kolači idealna su opcija kada vas nakon ručka "uhvati" želja za slatkim. Jednostavni su, ukusni i pripremaju se brzo, a oni koji vam ostanu idealni su i za posluživanje uz jutarnju kavu. Može li bolje? Evo kako ga pripremiti, piše Coolinarika.

Sastojci:

- 250 grama maslaca,

- 140 grama šećera

- 240 grama čokolade za kuhanje

- 100 grama mljevenih lješnjaka

- šest komada jaja

- 280 grama brašna

- tri žlice 3 ulja

Priprema:

U veću zdjelu stavite maslac, šećer, čokoladu za kuhanje, mljevene lješnjake i šest žumanjaka. Pomiješajte sastojke te ih otopite na niskoj temperaturi.

Kada se smjesa rastopi, u nju dodajte šest bjelanaca i brašno.

Dobivenu masu izlijte u brašnom posut kalup (idealna dimenzija bila bi 33 cm X 20 cm)

Pecite kolač na 180 Celzijevih stupnjeva, 25 minuta. ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2024 11:16