Recept za ovo jelo ekipa Dobre hrane dobila je u vukovarskom restoranu Domestic House Lola.
SASTOJCI:
200 g arborio riže
200 g cikle
100 g dimljenog tofua
40 g hrena
25 g stabljike celera
100 g otkoštenih višanja u sirupu
10 g šećera
500 ml povrtnog temeljca
25 g veganskog parmezana
50 g biljne masti
10 g soli
4 g mljevenog papra
PRIPREMA:
150 g pečene cikle zajedno sa sokom staviti u blender uz dodatak prstohvata soli, izblendati dok ne postane pire bez grudica. Ako ima grudica, dodati malo vode ili po potrebi protisnuti kroz sitno sito. Ostatak cikle narezati na na brunoise (kockice veličine otprilike 3 mm), tofu isto tako.
Zagrijati tavu na srednje jaku vatru i na nju dodati malo biljne masti. Dodati kockice cikle i posuti prstohvatom šećera i miješati konstantno...