Ako ne znate što biste mogli spremiti za ručak, naš je prijedlog piletina u gustom umaku od povrća po receptu koji donosi Dobra hrana. Uvijek je možete poslužiti i uz rižu, kuhanu heljdu, njoke, šufnudle ili trgance
SASTOJCI:
1 kg piletine
3 srednje mrkve
1 veći luk
1 veći komad korijena celera
1 korijen peršina
1 šaka svježeg peršina
2 žličice crvene paprike
200 ml bijelog vina
malo timijana
povrtni ili pileći temeljac
sol i papar
ulje
PRIPREMA:
Piletinu najprije odvojite na veće komade i dobro je posolite (možete je ostaviti s kostima). Zatim je zapecite sa svih strana na dobro zagrijanom ulju, izvadite i ostavite sa strane. Na isto ulje i malo maslaca dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte 10-ak minuta. Dodajte i sitno sjeckanu mrkvu, celer i korijen peršina. Pirjajte 10-ak minuta, ...