StoryEditorOCM
HranaSLASTAN RECEPT

Ne znate što biste danas za ručak? Napravite piletinu u gustom umaku od povrća, najbolje se slaže uz domaće rezance

Piše MOZAIK SD
25. studenog 2022. - 12:53

Ako ne znate što biste mogli spremiti za ručak, naš je prijedlog piletina u gustom umaku od povrća po receptu koji donosi Dobra hrana. Uvijek je možete poslužiti i uz rižu, kuhanu heljdu, njoke, šufnudle ili trgance

SASTOJCI:

1 kg piletine

3 srednje mrkve

1 veći luk

1 veći komad korijena celera

1 korijen peršina

1 šaka svježeg peršina

2 žličice crvene paprike

200 ml bijelog vina

malo timijana

povrtni ili pileći temeljac

sol i papar

ulje

PRIPREMA:

Piletinu najprije odvojite na veće komade i dobro je posolite (možete je ostaviti s kostima). Zatim je zapecite sa svih strana na dobro zagrijanom ulju, izvadite i ostavite sa strane. Na isto ulje i malo maslaca dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte 10-ak minuta. Dodajte i sitno sjeckanu mrkvu, celer i korijen peršina. Pirjajte 10-ak minuta, ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 11:40