
Mramorni kolač definitivno je svačiji favorit među pečenim slasticama. Toliko je jednostavan, lagan i ukusan da se može jesti sam, uz nekakav voćni ili čokoladni namaz i uz bilo koji napitak, prenosi Coolinarika.
Priprema je toliko lagana - da ga je gotovo grijeh ne napraviti tu i tamo. Uostalom, kada ga ispečete, osigurali ste si desert i doručak za sljedeći dan. Može li bolje?
Sastojci:
- 15 dag maslaca
- četiri jaja
- 25 dag šećera
- jedan vanilin šećer
- 30 dag glatkog brašna
- jedan prašak za pecivo
- 1,5 dl mlijeka
- tri dag kakaa u prahu
Priprema:
Omekšali maslac, žumanjke, šećer i vanilin šećer izmiksajte u zdjeli. Dodajte im mlijeko i miks brašna i praška za pecivo. Kada pomiješajte sve sastojke, odvojeno napravite snijeg od bjelanjaka te je dodajte smjesi miješajući pjenjačom.
Smjesu podijelite u dvije zdjele i u jednu dodajte kakao i dvije žlice mlijeka te je dobro promiješajte.
Pospite kalup za pečenje brašnom. Zagrijte pećnicu na 170 Celzijevih stupnjeva.
Običnu i čokoladnu smjesu ulijevajte naizmjenično u kalup kako biste rekreirali uzorak mramora.
Kolač stavite u zagrijanu pećnicu i pecite ga otprilike 50 minuta. Prije nego ga izvadite, provjerite jeli pečen čačkalicom. Iz kalupa ga izvadite dok je još vruć, pustite ga da se ohladi i pospite ga šećerom u prahu. Ako ste veliki fan čokolade, možete ga preliti rastopljenom čokoladom, piše Coolinarika.