
Ovaj kolač od čokolade mogao bi biti vaš broj jedan izbor kada vas uhvati želja za pravim, rapsodičnim desertom.
Njegova priprema jako je jednostavna, a rezultira bezglutenskom slasticom koja je raj za nepce svakog pravog slatkoljupca. Uživajte u čokoladnoj štanglici sljedeći put kada budete prisustvovali nekakvoj proslavi, ili kada organizirate kavu s prijateljima u svojoj kući. Garantiramo vam da s ovim kolačem nećete pogriješiti, piše Coolinarika.
Sastojci:
- 270 g tamne čokolade (70% kakao)
- osam bjelanjaka
- 250 ml tekućeg vrhnja (bez šećera)
- 50 g šećera
- malo soli
Punjenje:
- jedan puding od vanilije (skuhati ga u 400 ml mlijeka)
- 250 g maslaca
- 250 g šećera u prahu
- 120 g tamne čokolade (70% kakao)
Priprema:
Rastopite čokoladu u zagrijanom vrhnju, na laganoj vatri. U odvojenoj zdjeli umutite bjelanjke s malo soli i sa šećerom te sve dobro promiješajte.
Objedinite smjese polako ih miješajući pokretima "izokretanja". Dobivenu smjesu izlijte u pleh prekriven papirom za pečenje i pecite ga na temperaturi od 175 Celzijusovih stupnjeva, 15 minuta. Kada se biskvit ispeče, sklonite ga s pleha i ostavite da se ohladi. Kada se ohladi prerežite ga na četiri jednaka sloja.
Skuhajte puding, prekrijte ga prozirnom folijom i pustite ga da se ohladi. Zamutite maslac i šećer pa im dodajte ohlađeni puding. Jednu trećinu smjese odvojite, a u ostatak stavite ohlađenu rastopljenu čokoladu. Namažite ovom smjesom prvi i treći sloj kolača, a ostatak ostavite za ukrašavanje. Odvojenu trećinu smjese (bez čokolade) ostavite za sredinu kolača, koju nanosite prije finalnog ukrašavanja čokoladnom kremom.
Biskvit kolača može se i motati kao rolat, s punjenjem u sredini.