StoryEditorOCM
HranaPUNA USTA OKUSA

Može li slasnije od tek ubranih maslina pripremljenih za jelo po starom splitskom receptu, po vrgadinski ili u pećnici? Nemojte sve preraditi, ostavite bar šačicu za gušte

Piše Olgica Grizelj-Ivić
31. listopada 2022. - 14:11

Oni koji imaju barem jedno stablo masline sigurno znaju mnoge recepte za spravljanje ovog biblijskog voća. Svi ostali su u potrazi za dobrim maslinama na tržnici, koje nisu prskane pesticidima, da su baš zdrave pa šta košta da košta, jer mnogi gurmani ne mogu odoljeti tom posebnom okusu.

Zrele masline ljudi spremaju na različite načine, sve ovisi od mjesta do mjesta, od otoka do otoka... a ako malo analizirate postupke, zapravo je sve vrlo slično. Na koncu slasno jedemo i one masline što su se toćale u slanoj vodi tri dana i one što smo ih bez ikakvog recepta, već samo prema instinktu bacili u škrovadu i ispekli pola sata na dvjestotinjak stupnjeva u pećnici.

Da ne bi pogriješili ipak predlažemo tri načina spravljanja zrelih crnih maslina.

Vrg...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2024 02:48