StoryEditor
HranaZdrava hrana

Luka Nižetić podijelio brz, jednostavan i ukusan recept za granolu

Piše PSD
15. travnja 2021. - 21:16

Pjevač Luka Nižetić poznati je gurman i vlasnik restorana pa na svom profilu često zna podijeliti neke ukusne recepte. Ovoga puta preporučio je granolu, tj. hrskave žitarice koje su idealan doručak i postale su sve popularnije, a Luka kaže: “Jutro bez granole postalo mi je gotovo nezamislivo.” Preporučuje da se jede s jogurtom, kefirom, voćem, a kaže i da je dobar dodatak raznim slasticama kojima daje hrskavost, kao i raznoraznim salatama. Luka je priložio i recept, a u njegovoj verziji pripremljena je s  karameliziranim jabukama, medom i kvinojom.

Sastojci:

100 g badema

100 g oraha

100 g indijskih oraščića

80 g bučinih sjemenki

30 g sezama

150 g zobenih pahuljica

1/2 šalice kokosovog ulja (može i s okusom)

4 žlice meda ili agavinog sirupa (može se i pojačat slatko, ovisi kako tko voli)

1/2 žličice soli Cimet (dosta cimeta)

Muškatni oraščić

Mješavina za medenjake

Priprema:

Zagrijati pećnicu na 150 stupnjeva. Vrlo jednostavno, sve orašide prvo malo polomi. Smrvljene orašide pomiješati sa zobenim pahuljicama, zaliti s kokosovim uljem, medom, dodati sol i začine, sve istresti na pek papir, lijepo rasporediti smjesu, neka bude debljine prsta.

Peći nekih 20 minuta, dok ne pozlati. Izvaditi van iz pečnice i pustiti da odstoji. Slomiti je na komadiće i spremiti u staklenke. Rok trajanja je i do 2 mjeseca. Čuvati na suhom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2021 07:15