StoryEditorOCM
Dalmacijabrza zarada

Mladiću uhićenom u Makarskoj s kokainom grijesi iz prošlosti nikako ne idu u prilog: sve više mladih odlučuje se na dilanje, evo koliko je droge prošle godine zaplijenjeno na dalmatinskim ulicama

26. listopada 2018. - 17:56
droga_zapljena4-150618

Brza zarada koju garantira cijena od oko 100 eura po gramu lako privlači mlađe osobe u ilegalni posao prodaje kokaina. Na području Makarske tako je uhićen osumnjičenik za dilanje koji je tek zakoračio u 20-te godine. Kriminalističko istraživanje nad njim proveli su inspektori Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske koji su mu tijekom jutra banuli u stan i našli drogu te opremu za dilanje i novac za koji pretpostavljaju da je zarada od trgovine opijatom.

Pao diler iz Makarske: policija u stanu 24-godišnjaka pronašla 30 grama kokaina

Osim pretrage stana, temeljem sudskog naloga, izvršena je pretraga i njegovog osobnog automobila. Nađeno je 30 grama kokaina, vaga za precizno mjerenje, mobitel, 2.600 kuna i 150 eura. Uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama priveden je pritvorskom nadzorniku. Nakon ispitivanja na Državnom odvjetništvu odlučivat će se o eventualnom istražnom zatvoru. U prilog mladiću ne ide činjenica da je otprije prijavljen za zlouporabu opojne droge i za tešku krađu.

Tijekom prošle godine na području PU splitsko-dalmatinske zapljenjen je kilogram i pol kokaina, a od ukupno 176 osoba prijavljenih za dilanje, njih 21 je bilo osumnjičeno za preprodaju te droge. Kokain spada u stimulanse kao i metamfetamin i amfetamin, a kod kombiniranja droga uglavnom ga konzumiraju s heroinom ili benzodiazepinima s kojima se “spuštaju” s njegovog euforičnog djelovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 23:28