StoryEditor
Crna kronikaNEMA ČEGA NEMA

Noćna patrola u Zagvozdu: s 48 godina bez dozvole vozio neregistrirani Audi, policija mu našla pištolj i marihuanu 

3. travnja 2020. - 13:39
Damir Krajač/HANZA MEDIA

Sinoć oko 22 sata na području općine Zagvozd djelatnici Postaje granične policije Imotski zaustavili su osobno vozilo Audi kojim je upravljao 48-godišnji muškarac. Obavljenom kontrolom utvrđeno je kako isti upravlja osobnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i da je recidivist u činjenju ovog prekršaja.

Tijekom kontrole u vozilu je uočeno vatreno oružje koje je muškarac dragovoljno predao policijskim službenicima te 10 komada streljiva, kao i smotuljak u kojem se nalazilo  2,9 grama marihuane. Svi predmeti su oduzeti, a muškarac je priveden u službene prostorije radi provođenja kriminalističkog istraživanja.

Nakon provedenog kriminalističkog  istraživanja utvrđeno je postojanje sumnje kako je 48-godišnji muškarac upravljao osobnim vozilom kojem je istekla registracija, bez položenog vozačkog ispita, posjedovao je marihuanu i nosio je oružje i streljivo bez odobrenja za nabavku oružja  i streljiva.

Takvim ponašanjem je ostvario obilježja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana  radi čega će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog  na Općinski prekršajni sud u Makarskoj - Stalnoj službi u Imotskom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2021 15:21