StoryEditor
Crna kronikaSLUŽBENA PRIJAVA

Žrtva dva pokušaja atentata na ulicama Splita tvrdi da je pokraden pri uhićenju: Pištolj nosim zbog zaštite, a imao sam 3.000 kuna koje su nestale!

19. ožujka 2020. - 12:41
Policija vrši očevid u Rendicevoj ulici u kojoj je došlo do pucnjaveDuje Klarić/HANZA MEDIA

Splitska policija u utorak, 17. ožujka, zaprimila je kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe i to za krađu, a prijavu je podnio Dean Majstorović (34) zvani Điđi. Na naš upit iz policije su nam potvrdili da su zaprimili prijavu.

- Dana 17. ožujka 2020. zaprimili smo prijavu zbog navodnog kaznenog djela krađe. Naime, prijavu je podnio muškarac koji je 7. ožujka uz optužni prijedlog​ priveden na Općinski prekršajni sud u Splitu, jer su policijski službenici kod istog 6. ožujka, oko 20.40, u Splitu na Trgu Gaje Bulata, u torbi pronašli vatreno oružje i streljivo koje je nelegalno posjedovao.

Određeno mu je zadržavanje s obzirom na to da su kod iste osobe i 17. veljače 2020. godine policijski službenici također pronašli vatreno oružje koje je nelegalno posjedovao, radi čega je također prijavljen prekršajno nadležnom sudu zbog prekršaja iz čl. 11. i čl. 30. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. U odnosu na zaprimljenu prijavu obavit ćemo potrebne provjere i utvrditi sve relevantne činjenice - odgovorili su iz Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću splitske policije.

Kako neslužbeno doznajemo, Majstorović je u prijavi naveo da je u trenutku uhićenja 6. ožujka kod sebe imao oko tri tisuće kuna u novčaniku. Kako su mu u trenutku kad je uhićen sve osobne stvari bile oduzete, ništa nije sumnjao sve dok nije priveden u splitski zatvor po nalogu Prekršajnog suda, koji mu je, osim zadržavanja iza rešetaka, odredio i 10 tisuća kuna novčane kazne.

Prilikom prijema u zatvor pravosudni policajac je popisivao stvari koje je Majstorović donio u zatvor te je 34-godišnjak ostao u čudu kad mu je ovaj rekao da nema novca koji spominje. Nakon izlaska iz zatvora po isteku desetodnevnog zadržavanja, Majstorović je policiji prijavio krađu.

Podsjetimo, nakon što je preživio nekoliko atentata, Majstorović se očito odlučio sam osigurati od daljnje ugroze za njega i obitelj noseći oružje za obranu. Posljednji napad na njega dogodio se početkom studenoga prošle godine u Rendićevoj ulici, u neposrednoj blizini OŠ “Spinut”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

02. ožujak 2021 20:24