StoryEditorOCM
Biznispotrošači će znati kupuju li autohtonu deliciju ili mačka u vreći

Brandom protiv lažnih dalmatinskih pršuta

Piše PSD.
17. ožujka 2008. - 20:44

Krajem iduće ili početkom 2010. godine na tržištu će se pojaviti prvi pršuti certificiranih proizvođača

Godinu dana poslije soljenja, stiskanja, dimljenja, sušenja i dozrijevanja, prvih 40 svinjskih butova našlo se pred kušačima i stručnjacima okupljenim oko udruge Dalmatinski pršut radi brandiranja dalmatinskog pršuta kao proizvoda zaštićenoga geografskog podrijetla.

Ta poznata delicija proizvodi se samo u Dalmaciji, od Metkovića do Posedarja, i u zagorskom dijelu do Vrgorca, Sinja i Drniša. Međutim, pod deklaracijom dalmatinski pršut već godinama se diljem Hrvatske prodaju sušeni svinjski butovi iz Slovenije, Italije, Španjolske te Bosne i Hercegovine.

Da bi tomu stali na k...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. studeni 2024 22:30