StoryEditorOCM
ZdravljeHRVATSKA EKSPERTICA

Dr. Lidija Barušić odgovara na vječna pitanja: Šteti li teflon? Koje je posuđe najbolje za pečenje? U čemu čuvati hranu?

Piše Marina Knežević Petković
3. srpnja 2024. - 08:58

U današnjem svijetu, gdje zdravlje, važnost zdrave prehrane i sigurnost postaju sve važniji, često zaboravljamo da zdrav način kuhanja ne uključuje samo izbor svježih i kvalitetnih namirnica, već i posuđa u kojem pripremamo hranu. Odabir pravog posuđa za kuhanje igra ključnu ulogu. Posuđe koje koristimo svakodnevno – tave, lonci, teće – može imati značajan utjecaj na naše zdravlje. Materijali od kojih je posuđe izrađeno mogu osloboditi štetne kemikalije, koje ulaze u hranu i, posljedično, u naš organizam. Tave su jedan od najčešće korištenih kuhinjskih alata, pa je važno znati koji su materijali sigurni za upotrebu te koji mogu predstavljati potencijalne rizike. 

Kako biste mogli donijeti informirane odluke i osigurati da vaša kuhinja bude što zdravija, po...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. studeni 2024 19:24