StoryEditor
Trendnevjerojatno

Još se oporavljamo od šoka: našli smo neopisivo dobar recept za palačinke bez jaja i mlijeka, zahvaljujući malom triku božanstveno su pahuljaste...

4. svibnja 2020. - 13:49
Shutterstock

Pretražujući internetska bespuća u potrazi za receptima, nikako ne možete zaobići one za palačinke s bananom. Bili u potrazi za trikovima za što sočnija pileća prsa ili za najboljim umakom za tjesteninu, u nekom trenutku pojavit će se i one - savršene palačinkice bez brašna.

Lako ćete ih izmiješati od banana ili jaja, savršeno su pjenaste i zdrave, no nakon nekog vremena, nužno dođe do - zasićenja.

Jer nepce možda i uspijete s vremena na vrijeme prevariti zdravijom varijantom, no opcija bez trunke brašna postat će, kad tad, nedovoljna. Barem onim pravim palačinkoljupcima, koji se tu i tamo zažele tijesta na koje će nanijeti namaz po želji i uživati u prvom jutarnjem zalogaju uz kavu.

Danas, zbog svih njih, donosimo jedan recept koji nije "falši". Nema prijevare. Prave pravcate palačinke, mekane i "puhaste", lagane, a opet dovoljno zasitne. Bez jaja, bez banane. S brašnom.

Toliko ih je lako napraviti da nam je, uz pomoć štapnog miksera, trebalo nekih dvije, tri minute. Sastojke originalnog recepta malo smo prepravili, tako da zadržimo zdraviju opciju, a opet zadovoljimo sve ostale uvjete pečenja.

Pogledajte samo kako su nam pjenušave i pahuljaste ispale...

image
Privatni album

Najpahuljastije zdrave palačinke

Sastojci:

- 250 g brašna (može i pirovo ili zobeno)

- 2 žlice šećera

- pola vrećice praška za pecivo/ žličica sode bikarbone

- pola žličice soli

- 2 šalice nezaslađenog bademovog mlijeka (mogu i druge vrste)

- žličica jabučnog octa (može i limunov sok)

- 3 žlice otopljenog kokosovog ulja

- žličica ekstrakta vanilije/ vanilin šećer

Konačna presuda

Nakon prve "ture" ovakvih palačinki, koje ćete na društvenim mrežama pronaći i pod hashtagom "gotopancakes", presuda ide baš njima u korist. Najprije, manje se lijepe za tavu od onih s bananom i potrebno je manje ulja za prženje, a okusom podsjećaju na one "prave".

Dodatak octa ili limuna u kombinaciji s praškom za pecivo stvara pjenušavu reakciju što palačinke čini božanstveno pahuljastima. Jedite ih s pekmezom ili čokoladom, s voćem ili ricottom, mjesta za eksperimentiranje ima dovoljno, a budući su tako jednostavne za pripremu, sigurno ćete ih isprobati u još kojoj varijanti.

Izdvojeno

04. kolovoz 2020 20:03