StoryEditorOCM
Trend‘avijacija‘

Ovaj je recept za pohanu piletinu u tri dana vidjelo 250 tisuća ljudi! Krije odličan trik koji jamči najsočnija pileća prsa ikad, svakako isprobajte

21. travnja 2020. - 12:57

Pohanje piletine zna biti zeznut posao, a rezultat nerijetko potpuno razočaranje. Pogotovo kad je riječ o prsima. Zeznemo li, umjesto sočnog odreska dobit ćemo nešto nalik isušenoj dasci. Nimalo privlačno, bljak.

I zbog toga su savjeti za pripremu pohane piletine uvijek vrlo traženi. Jedan od njih objavljen je na Instagramu slavne Marthe Stewart, a u samo tri dana pregledan je nevjerojatnih 250 tisuća puta.

Tajna nježnih, sočnih pohanih odrezaka, pitate li Marthu, krije se specifičnom postupku, koji uključuje marinadu od jogurta, posebnu vrstu krušnih mrvica i osobit način prženja.

Meso bi najprije trebalo odležati u marinadi, pa se tek potom pohati.  Zahvaljujući jogurtnom tretmanu, vlakna u odresku će omekšati, a vi ćete moći preskočiti ptva dva uobičajena koraka pri pohanju: prekrivanje brašnom i umakanje u razmućena jaja.

Dakle, piletina prekrivena jogurtom ide izravno u mrvice - i to ne bilo kakve, nego krupne 'panko' mrvice - a potom se prži. Kratko, na jakoj vatri. Kako su odresci prije stavljanja u marinadu prerezani po širini te spljošteni batom, nema straha da će ostati krvavi.

Pržene odreske poslužite sa zelenom salatom nakapanom limunom, preporučuje Martha. Ili tko god da je objavu stavio na Instagram. A sad pogledajte video.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2023 02:21