StoryEditorOCM
Spiza plusdala i recepte

Nutricionistkinja ponudila tri super ideje za doručak, svidjet će se svima koji preferiraju slano. Navalite bez straha!

Piše Spiza SD
1. listopada 2023. - 08:10

Onima koji vole slatke kombinacije poput voćnih salata, muslija, smoothieja i granole lako je pronaći rješenje za doručak kad odluče unijeti malo reda u prehranu. No što bi mogli odabrati oni koji preferiraju slano? Izvrsne ideje stižu nam sa stručne adrese, a pored toga zvuče jako primamljivo.

Liječnica i nutricionistkinja Giulia Ciccarelli koju pratimo na Instagramu medicina in cucina podijelila je objavu u kojoj navodi tri primjera zdravog doručka u slanoj varijanti. Dala je i recepte te još ideja za komniniranje te podsjetila kako je započinjanje dana slanim doručkom dobra strategija, osobito za one koji trebaju kontrolirati glikemiju i razine inzulina kao i za one koji imaju kontinuirane napade gladi i probleme s lošom koncentracijom tijekom dana.

1. Kajgana s tostom

Kajganu skuhajte u tavi s ekstra djevičanskim maslinovim uljem i prstohvatom soli, pred kraj kuhanja možete dodati miješane sjemenke uljarica (bundeve, suncokreta, konoplje, sezama...). Poslužite uz tostirani kruh začinjen ekstra djevičanskim maslinovim uljem (za vegansku alternativu možete koristiti tofu).

2. Kruh s ricottom i orasima 

Tostirajte kruh i premažite ga svježom ricottom (po mogućnosti kozjom ili ovčjom) i mljevenim orasima. Obrok dopunite svježim voćem.

3. Kruh s humusom od slanutka i povrćem

Napravite humus od slanutka tako što ćete kuhani slanutak pomiješati s ekstra djevičanskim maslinovim uljem, soli, paprom i (po želji) s malo tahinija i/ili soka od limuna. Tostirajte kruh i namažite ga humusom te sirovim ili kuhanim povrćem po izboru: cherry rajčice, svježi špinat, klice...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 04:47