StoryEditorOCM
Slanotko bi rekao

Zapečeni kiseli kupus s kobasicama bit će još bolji ako mu dodate i ovaj sastojak. Daje mu poseban okus, uživat ćete

Piše T. S. M.
4. veljače 2025. - 15:15

Kiseli kupus uvijek je dobro imati negdje pri ruci jer kad nemate pojma što biste mogli pripremiti za ručak, s kiselim kupusom imate puno, puno jako ukusnih mogućnosti. Jedna od njih je kiseli kupus s kobasicama, klasično jelo naširoko omiljeno i jednostavno za pripremu, no postoji još jedno jelo, slično - ali mrvicu bolje.

Kiseli kupus s kobasicama možete, također, pripremiti i u pećnici. Kad se kiseli kupus zapeče, do izražaja dolaze potpuno nove komponente njegovog okusa, a ako želite učiniti ovo jelo još ukusnijim, dodat ćete mu i jabučni ocat.

Možda vam se to čini kao besmislena ideja, jer čemu dodati kiseli sastojak već kiseloj namirnici. Razlog ipak postoji, a to je što jabučni ocat balansira okuse u jelima s kiselim kupusom, osobito ako su spojena i sa svinjetinom. 

Zapečeni kiseli kupus s  kobasicama 

Sastojci:

1 kg rezanog kiselog kupusa
250 ml jabučnog octa
4-6 kobasica
2 režnja češnjaka
lovorov list
papar u zrnu
mljevena crvena paprika
mast ili ulje
sol, papar

Priprema:

Kobasice zarežite na nekoliko mjesta pa ih stavite ih na zagrijano ulje ili otopljenu masnoću te ih malo prepržite, a zatim ih izvadite iz tave.

Na istu masnoću dodajte krupno narezan češnjak, kratko ga prodinstajte pa dodajte kiseli kupus i začine te sve prelijte jabučnim octom. Promiješajte da kupus upije masnoću (to je važno da bi se što ljepše zapekao i bio što mekši) i pirjajte ga 20 minuta uz povremeno podlijevanje vodom, dok malo ne omekša.

Zatim sve prebacite u posudu za pečenje, po vrhu rasporedite kobasice i zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva otprilike 15 do 20 minuta, odnosno koliko je potrebno da se kobasice ispeku, a gornji sloj kupusa dobije boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. veljača 2025 15:16