StoryEditorOCM
Slanodelikatesni doručak

Pržena jaja zbog kojih ćete pomazati tavu: ovaj je recept idealan za jesen, jamči sitost i užitak, a ulje nije potrebno

Piše T. S. M.
19. listopada 2024. - 08:15

Jeste li primijetili da vam s malo hladnijim danima organizam jednostavno traži malo jači doručak? Asketski obroci poput zdjelica s voćem, tanušnih sendviča i čašica jogurta sa šačicom sjemenčica sad su dovoljni samo onima bez apetita, svi ostali maštaju o vrućim pecivima, burecima, sendvičima iz kojih curi rastoljeni sir... Ali ni to nije dobro. Trebalo bi smisliti nešto ukusno, zakusno, ali ne i nezdravo. Hm, što bi to moglo biti?

Odgovor je jednostavan. Jaja. Tim bolje ako su domaća.

Jaja jamče sitost, lako se i brzo pripremaju, a ako se želite malo poigrati, mogu vam pružiti oravi gurmanski doživljaj. Kako? E, tu mi nastupamo sa svojim savjetima i receptima, a najnoviji je pravi jesenski.

Predlažemo vam jesensku verziju prženih jaja, negdje na po‘ puta između šakšuke i jaja prženih u vrhnju (pisali smo vam o tome, svi ste se jako zainteresirali za taj recept, a oni koji ga nisu vidjeli mogu ga pročitati ovdje).

Pored jaja trebat će vam šampinjoni i vrhnje za kuhanje (poslužit će i slatko, ali u oba bi slučaja trebalo imati manje od 20 posto mliječne masti). Što će vam još biti potrebno i kako napraviti ovo jelo doznat ćete u receptu koji slijedi, a kako to sve dobro izgleda vidjet ćete u videu koji prilažemo iza recepta.

Jaja sa šampinjonima i sirom

Sastojci:

3 jaja
100 ml vrhnja za kuhanje
malo mlijeka u prahu
gorgonzola
šampinjoni
malo maslaca
sol

Priprema:

Šampinjone nasjeckajte pa ih ubacite u tavu premazanu komadićem maslaca i pirjajte ih dok ne ishlapi tekućina koju su pustili.

Kad gljive uhvate boju, dodajte vrhnje, malo mlijeka u prahu, nasjeckanu gorgonzolu i sol. Promiješajte pa pričekajte da se smjesa zagrije, a zatim u nju razbijte jaja.

Poklopite i pustite da se jaja prže u vrhnju dok bjelanjci ne pobijele, ali su žumanjci još tekući.

Poslužite odmah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. listopad 2024 08:17