Adventske kućice su nezamislive bez kobasica i kuhanog vina koje Splićani svakog prosinca rado kupuju. Ovo jednostavno jelo prvi je odabir i onih s najiskusnijim nepcima. Običnu kobaju su na kućici "Gatuzo", koja se nalazi na Zvončacu, odlučili malo obogatiti, a nama su otkrili kako je oni pripremaju i kako biste vi mogli napraviti svoju kućnu varijantu.
- Prije svega moram napomenuti da kućica nije dobila ime po Hajdukovom treneru, mi smo se ovako zvali i prije, imamo internu anegdotu. Ovo je jedan obiteljsko-prijateljski posao, želimo raditi dobru spizu i zabavljati se pa smo tako i jednu običnu kobasicu odlučili učiniti zanimljivijom. Kobasice radimo po domaćoj recepturi u Runovićima u našem OPG-u.
U našu "kobaju u sengvi" ide senf, karamelizirana kapula, relish ilitiga ukiseljeni kupus i hrskava kapula. Za kućnu varijantu može se upotrijebiti klasična kranjska kobasica, dodati kupljeni relish, kapulu šufigamo dodamo malo kvasine i šećera i posuti kupljenim hrskavim lukom. U bublicu složimo sve sastojke i dobijemo izvrstan i jeftin obrok. Nama kobaja ide super i izvrsno se ljubi s pivom - kazao je Ivan Ukić.
Ako želite i sami kod kuće pripremiti svoj relish bit će vam potrebna šalica šećera, šalica bijelog octa, čajna žličica suhe gorušice (senfa u prahu), čajna žličica kurkume, glavica kupusa, sitno nasjeckana, srednja zelena paprika, nasjeckana te jedan nasjeckan srednji luk.
Upute su jako jednostavne, potrebno je pomiješati šećer, bijeli ocat, gorušicu i kurkumu u loncu. Zagrijte smjesu do vrenja i kuhajte minutu. Prelijte vruću smjesu preko nasjeckanog kupusa, paprike i luka i pustite da se ohladi. U poklopljenoj posudi može trajati čak tjedan dana u frižideru. Uživajte!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....