StoryEditorOCM
Slanosjećate ga se?

Jelo na koje su mnogi zaboravili priprema se jednostavno, a s razlogom je bilo jedno od omiljenijih jela ‘na žlicu‘

Piše SPIZA SD
15. ožujka 2023. - 13:56

Neka jela s vremenom padnu u drugi plan, a od drugog plana tek je korak do zaborava. Takva je sudbina, nije nam jasno zbog čega, snašla i sekeli gulaš, mađarsko tradicionalno jelo, koje se i kod nas vrlo rado pripremalo jer je izdašno, ekonomično i dobar je način za pripremu svinjetine, koja inače baš i nije najbolja opcija za jela na žlicu. U sekeli gulašu svinjetina je jako lijepo slaže s kiselim kupusom i umakom od rajčice, a priprema jela je vrlo jednostavna. Vrijeme je da mu vratimo popularnost! 

Sekeli gulaš

Sastojci:

kilogram kiselog kupusa
500 grama svinjetine
150 grama luka
150 ml pasirane rajčice
50 ml ulja
2 lista lovora
1 žlica crvene paprike
sol, papar

Priprema: 

Izdinstajte luk, dodajte mu meso narezano na kockice i sve nastavite dinstati na laganoj vatri.

Nakon deset...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. studeni 2024 16:51