Je li vam se već dogodilo da su vas odresci koje ste platili "po zlato" razočarali žilavošću i tvrdoćom? Kako biste ubuduće izbjegli takva neugodna iznenađenja, primijenite jednostavan trik za koji će vam biti dovoljan jedan sastojak koji već sasvim sigurno imate pri ruci.
A to je sasvim običan ocat. Kvasina vulgaris. Ili, ako se ustručavate ideje da će vam kvasina utjecati na okus jela, jabučni ili pak bijeli alkoholni ocat. Za koji god da ste se odlučili, pomiješajte ga s dvostrukom količinom tople vode ili, još bolje, juhe. Možete koristiti i kockicu za juhu razmućenu u toploj vodi.
Dobivenu mješavinu stavite u zdjelu - nipošto metalnu, kako ocat ne bi reagirao s metalom - u nju potopite meso tako da je potpuno prekriveno pa ga bocnite par puta vilicom kako bi je bolje upilo. Zdjelu poklopite i stavite u hladnjak na najmanje dva sata.
Po isteku predviđenog vremena meso izvadite, obrišite i pripremite kao i obično.