Svi ćemo se u narednim tjednima malo više baviti pečenjem, netko kolača, netko slanih specijaliteta, a kako je struja, kao i sve ostalo, poprilično skupa, mogli bismo se zapitati možemo li pinkicu uštedjeti ako preskočimo jedan gotovo neizostavan korak u većini recepata: prethodno zagrijavanje pećnice.
Ideja nije loša u teoriji, no je li zaista mudra u praksi? Odgovor je, na žalost nestrpljivaca, složen. Odnosno, ovisi o tome što se spremate peći.
U većini slučajeva prethodno je zagrijavanje pećnice ipak potrebno, a razlog je u tome što vrućina dobro zagrijane pećnice pokreće nužne reakcije u procesu pečenja. Što se može dogoditi ako je prethodno ne zagrijete? Odgovor opet ovisi o tome što pečete, ali u većini slučajeva nije nimalo privlačan.
...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....