StoryEditorOCM
Savjetimale tajne zanata

Kako najbolje sjeckati, guliti i dinstati luk, kad ga posoliti i što mu još dodati? Odgovore su nam dali poznati chefovi

Piše Tea Sumić Miletić
13. prosinca 2024. - 20:33

Luk je jedna od temeljnih namirnica u kulinarstvu, a njegovo sjeckanje je jedna od temeljnih tehnika. Ipak, unatoč tome, ta naoko jednostavna, svakodnevna radnja mnogima je uzrok jada i frustracije. Čak i suza, i to ne samo zbog nadražene sluznice. Na društvenim mrežama, forumima i opskurnim portalima pronaći ćete bezbroj savjeta za učinkovitije, sigurnije i bezbolnije sjeckanje kapule, ali velika većina toga što pročitate u praksi će se pokazati potpunom besmislicom.

Ako ste ikad sjeckali luk uz upaljenu šteriku i pitali se nešto poput "Dobro, ‘ko je ovde lud?", shvatit ćete zašto smo se odlučili potražiti savjete od pravih kuhara glavom i bradom. Prilika za to nam se ukazala u samom centru Splita, gdje je održano natjecanje u brzom sjeckanju kapule (evo ovdje ćete...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 22:17