
Zima je kao stvorena za sarme i zato ih se sad trebamo najesti za cijelu godinu. No, da bi sarme bile baš kako treba, oko njih bismo se morali malo potruditi. U recept vam se nećemo dirati, svatko ima svoj najdraži, ali upozorit ćemo vas na činjenicu da uspjeh ovog jela ovisi o detaljima.
O ova dva pogotovo.
Prvi se tiče mesa. Nemojte ići linijom manjeg otpora pa koristiti zapakirano miješano mljeveno meso. Nemojte uzeti ni ono već samljeveno u mesara jer nemate pojma što je unutra stavio - neke su pozicije dobre za toč, neke su, pak, dobre za jela poput sarme. A vama, kad se radi o junetini, treba plećka, jer je sočna i mekana. Ako ćete je miješati sa svinjetinom, odaberite nešto prošarano masnoćom. Ako ste, pak, pravi začljubljenik u ovo jelo, meso ćete samljeti sami, a u stroj za mljevenje ubacit ćete i kvalitetne slanine.
Drugi se detalj tiče kupusa. Iskusni znaju da je najbolji domaći. Ne morate ga baš osobno ukiseliti, ali barem se potrudite kupiti domaći, jer je puno bolji od onog vakumiranog. Pripazite samo da nije previše slan i kiseo, a ako je, i to se da riješiti: svaki list kratko isplahnite pod mlazom vode.
Komentari (0)
Komentiraj