Baš je lijepo grickati pohano ljetno povrće poput tikvica i patlidžana, hrskavo prženu ribu i sočno pohano meso savršene zlaćane pucketave korice. Znate li kako se postiže to savršenstvo? Dva su načina. Prvi uključuje klasičan niz "brašno+jaja+krušne mrvice", a drugi mješavinu brašna, mlijeka, vode i jaja ili neku varijaciju na tu temu.
A kad smo kod varijacija na temu, evo vam jedna odlična, koja jamči najhrskaviji rezultat. Jednostavnija ne može biti: pivo+brašno. Kao što smo spomenuli, jednostavna je, ali na jednu stvar morate pripaziti.
Pivo bi trebalo biti hladno, a brašno ne biste smjeli prosijati, niti smjesu previše mutiti - ostane li koja grudica, samo ćete na kraju dobiti još bolju teksturu. Budete li dugo mutili, pivo će ishlapiti i tijesto neće biti onako lijepo prozračno i hrskavo, a pored toga će se iz brašna osloboditi gluten pa će smjesa postati žilava.
Riječ dvije o vrsti piva također neće biti naodmet. Odaberite pravo pivo prema namirnici koju planirate pohati - crno bi pivo moglo biti dobar izbor za patlidžane, gljive i meso, ali neće se slagati uz ribu i kozice te nježno povrće poput tikvica i cvjetače.