Pire od krumpira prilog je koji svi pripremamo barem jednom tjedno pa su dobrodošli savjeti o tome kako ga možemo malo oplemeniti. Jer zašto bismo stalno jeli jedno te isto? I zato, kad se zaželite malo posebnijeg pirea, sjetite se ovog savjeta. Zahtijevat će malu promjenu recepta, ali ne i puno više truda no inače.
Nakon što ste skuhali krumpir na uobičajen način te ga procijedili i zgnječili, umjesto standardne kombinacije maslaca i mlijeka dodajte mu vrhnje infuzirano češnjakom. Bez brige, zvuči puno kompliciranije nego što jest i lako ćete ga pripremiti dok se krumpir kuha.
Sve što trebate napraviti je zagrijati vrhnje (najbolje slatko) s komadićem maslaca i 3-4 režnja češnjaka, ovisno o količini krumpira. Želite li intenzivniji okus ili nemate previše vremena za čekanje, stavite više češnjaka. Nakon što je smjesa došla gotovo do vrenja, maknite je s vatre i poklopite. Što dulje čekate, okus češnjaka će biti intenzivniji.