StoryEditorOCM
SavjetiOPREZ U KUHINJi

Namirnice koje nikada ne biste trebali zamrzavati: temperature ispod ništice na određenu hranu djeluju jako loše...

Piše Spiza SD
7. ožujka 2023. - 09:47

Ubaciti hranu u zamrzivač sjajan je način za produžiti joj trajanje, kao i za smanjiti količinu hrane koju bacamo, no prije nego zamrznete neku namirnicu trebali biste provjeriti smije li se ona uopće stavljati "u led". Premda se, teoretski, može zamrznuti gotovo sve - nedavno smo vam prenijeli hit recept za pržena jaja koji uključuje njihovo prethodno zamrzavanje - na određene vrste hrane zamrzavanje djeluje vrlo negativno.

Ponajprije, nipošto nemojte zamrzavati već odmrznutu hranu, jer se tijekom zamrzavanja voda u namirnicama širi, oštećujući im teksturu, što je zapravo manji problem od zaraze koja vam prijeti zbog takvog postupka. Vjerovali ili ne, neki u led ubacuju čak i konzerve, što je jako loša ideja jer konzerve uslijed zamrzavanja mogu puknuti. Evo što još nije prepor...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. studeni 2024 00:40