Tko može odoljeti friško pečenim, vrućim i dobro posoljenim kokicama? Mi svakako ne možemo i zato ih često pečemo, stoga smo stalno u potrazi za dobrim savjetima za njihovu što bolju pripremu. Volite li i vi peći kokice ili ste se možda odlučili prebaciti na malo prirodnije grickalice, dobro će vam doći savjet koji smo otkrili na odličnom Instagram profilu Bosniancook.
Kao što možete vidjeti u priloženom videu, prilikom pečenja kokica potrebno je koristiti i kuhinjski papir ili papirnatu salvetu. Zašto? Zato da bi upio višak ulja. Nije navedeno uz video, ali autorica profila taj je detalj otkrila u odgovoru na jedan od brojnih komentara.
Kao iskusni pekači domaćih kokica usudit ćemo se dodati i vlastitu primjedbu: dodatna prednost korištenja kuhinjskog papira u ovu svrhu je upijanje vodene pare koja se oslobađa prilikom pucanja zrnja kukuruza (možda niste znali, ali u svakom je zrnu skrivena majušna kapljica vode koja se uslijed zagrijavanja pretvara u vodenu paru, što izaziva pucanje kokica), a svakom je ljubitelju hrskavih kokica ljuti neprijatelj jer izaziva neugodnu žilavost i smanjuje hrskavost.
Istom problemu možete doskočiti i tako što ćete kokice povremeno otklopiti da para ishlapi, a u tom će vam slučaju ova caka s papirom super doći jer će spriječiti ulje da vam isprska pola kuhinje.
Imate li i vi dobar trik za pripremu domaćih grickalica, rado bismo ga čuli. Pišite nam na mail spiza@slobodnadalmacija.hr.