StoryEditorOCM
Savjetilako, a pali

Greška koju mnogi rade kriva je što im je riža uvijek bezukusna i kašasta. Postupite ovako i rezultat će vas zadiviti...

Piše T. S. M.
19. ožujka 2024. - 07:05

Isprobali ste već nekoliko različitih brendova i vrsta riže, a nikako niste zadovoljni kako vam ispadne? U tom slučaju sumnje nema: do vas je. Ujedno postoji velika vjerojatnost da činite jednu od najčešćih grešaka u pripremi riže, a ta je da rižu svaki put ubacite u vruću vodu. O, oprostite, vi je, kažete, uvijek ubacujete u vruće? E, pa svejedno griješite.

Ono što biste trebali napraviti želite li ukusniju i dobro skuhanu rižu je uvesti jedan jednostavan, ali učinkovit dodatni korak u njenoj pripremi. Najprije je ispirjajte.

Bilo da pripremate rižot, nadjev za jela poput sarmi ili pak kuhate rižu za prilog drugom jelu, postupak prethodnog pirjanja riže može joj uvelike poboljšati okus i teksturu. Pirjanje riže prije kuhanja pomaže u razvijanju ugodnog, orašastog okusa...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2025 15:01