Namirnice bogate vlaknima i siromašne zasićenim ili hidrogeniziranim mastima kao što su avokado, orašasti plodovi, maslinovo ili suncokretovo ulje poboljšavaju krvnu sliku i smanjuju rizik od srčanih bolesti, povećavaju razinu dobrog kolesterola i smanjuju razinu lošeg kolesterola.
Studija kanadskih znanstvenika iz Toronta eksperimentirala je s prehranom 24 muškaraca i žena. Onima koji su tijekom mjesec dana nešto više jeli avokado ili koristili dobra monozasićena ulja značajno su se popravile vrijednosti dobrog kolesterola, a kod svih koji su jeli zdravo, ali nemasno smanjila se razina lošeg kolesterola.
U grupi koja je jela puno povrća i nešto više dobrih masti značajno se smanjila i razina C-reaktivnog proteina, krvnog markera koji ukazuje na upalne procese i...
Studija kanadskih znanstvenika iz Toronta eksperimentirala je s prehranom 24 muškaraca i žena. Onima koji su tijekom mjesec dana nešto više jeli avokado ili koristili dobra monozasićena ulja značajno su se popravile vrijednosti dobrog kolesterola, a kod svih koji su jeli zdravo, ali nemasno smanjila se razina lošeg kolesterola.
U grupi koja je jela puno povrća i nešto više dobrih masti značajno se smanjila i razina C-reaktivnog proteina, krvnog markera koji ukazuje na upalne procese i...