StoryEditorOCM
HranaZAMIJENITE KRUMPIR

Zašto ovo 'ružno povrće' za ručak ne biste isprobali već danas? Od ove namirnice stesat ćete liniju, ojačati imunitet, a djeca će ga obožavati

Piše M.Dr.
4. listopada 2019. - 11:56

Zacijelo ste čuli za korabu u novoj eri kulinarske osviještenosti, a to bi neobično i "ružno povrće", kako ga se u gastro svijetu često naziva, mogli što češće umjesto krumpira služiti uz ručak.

Vjerujemo da je većini krumpira "preko glave", a iako ovdje ne želimo umanjiti vrijednost i te snažne namirnice koja obiluje vitaminom C, sugeriramo da pružite priliku povrću kojeg i Nacionalni institut za rak istražuje zbog njenih potencijalnih antikanceroznih svojstava.

Koraba podsjeća na kupus teksturom i okusom, no blažeg je i slađeg okusa. I možete je jesti sirovu, kuhanu i pečenu.

Bere se od početka svibnja, tijekom lipnja, pa i u srpnju, a ova jesenska, kasna korabica može se brati sve do kraja listopada.

Ima malu energetsku vrijednost koja iznosi svega 27,2 kalorija ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2024 14:00