1. Carpaccio od svježih inćuna
Inćune očistiti na način da im se uhvati glava, stisne na potiljak i povuče, a s njom će izaći vani i utroba ove plave ribe. Nakon toga ih lagano rasjeći po trbuhu, odvojiti od kosti i ostaviti ih u limunovu soku pola sata. Na tanjur staviti maslinovo ulje, marinirane limune, malo popapriti, i dodati im malo domaćih ukiseljenih kapara.
2. Punjena jaja s inćunima
Očistiti inćune, marinirati ih u limunovu soku. Skuhati jaja utvrdo i pažljivo im izvući žumanjke. Sa strane usitniti malo kapara. Marinirane inćune isjeći na manje komade. Žumanjke usitniti vilicom, dodati im inćune, kapare, papar, po želji soli i malo maslinova ulja. Žlicom puniti kupolice od bjelanjaka, i ostaviti ih kratko na hlađenje. Poslužiti kao predjelo.
3. Pohani inćun...
Inćune očistiti na način da im se uhvati glava, stisne na potiljak i povuče, a s njom će izaći vani i utroba ove plave ribe. Nakon toga ih lagano rasjeći po trbuhu, odvojiti od kosti i ostaviti ih u limunovu soku pola sata. Na tanjur staviti maslinovo ulje, marinirane limune, malo popapriti, i dodati im malo domaćih ukiseljenih kapara.
2. Punjena jaja s inćunima
Očistiti inćune, marinirati ih u limunovu soku. Skuhati jaja utvrdo i pažljivo im izvući žumanjke. Sa strane usitniti malo kapara. Marinirane inćune isjeći na manje komade. Žumanjke usitniti vilicom, dodati im inćune, kapare, papar, po želji soli i malo maslinova ulja. Žlicom puniti kupolice od bjelanjaka, i ostaviti ih kratko na hlađenje. Poslužiti kao predjelo.
3. Pohani inćun...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....