Svi volimo palačinke, ali često se suzdržavamo od ove poslastice, koja dolazi u divnim slatkim i slanim kombinacijama, jer ne spada u kategoriju pretjerano zdrave hrane. Pa ipak, ako u klasičan recept unesete neke promjene, možete dobiti mnogo zdraviji, a jednako ukusan obrok.
Ovom prilikom predstavljamo vam heljdine palačinke koje su nas osvojile na prvi griz.
Potrebni sastojci:
- 250 g heljdinog brašna
- 3 dl mlijeka (kravljeg, sojinog ili nekog drugog)
- 1,5 dl mineralne vode
- 1 žlica maslinovog ili kokosovog ulja
- 2 jaja
- 1 žličica sode bikarbone
- 1 žlica smeđeg šećera, meda ili nekog drugog sladila
Priprema:
U brašno umiješajte jaja, ulje, mlijeko, mineralnu vodu, šećer i sodu bikarbonu. Umutite dobro sve sastojke i stavite u hladnjak 30-40 minuta. Tavu ugrijte, dodajte malo ulja ...