StoryEditorOCM
HranaNEŠTO DRUGAČIJE

Prevruće je za kuhanje? Donosimo recept za rajčice punjene tunom - zdrav i ukusan obrok bez uključivanja pećnice i štednjaka

Piše Nina Čiča/Živim
4. kolovoza 2022. - 09:46

Rajčice nadjevene tunom, kuhanim jajima i majonezom ukusno su i brzo, ali i vrlo osvježavajuće jelo za ljetne dane. Rajčice, koje često koristimo kao prilog, u ovom su receptu pretvorene u glavno, lagano jelo, piše Živim.

Mogu se pripremiti čak i večer ranije pa u vrijeme ručka uopće nećete imati posla.

RAJČICE PUNJENE TUNOM

Sastojci (za 4 punjene rajčice):

4 rajčice od oko 200 g svaka

2 srednje velika jaja

8 g fileta inćuna u ulju

150 g konzervirane tune ocijeđene od ulja

6 g ukiseljenih kapara

2 grančice majčine dušice

crni papar i sol po potrebi

Za majonezu (150 g):

1 žumanjak sobne temperature

125 ml suncokretova ulja

12 ml limunova soka

1,5 g bijelog vinskog octa

crni papar i sol po potrebi

Priprema:

Odrežite kapice rajčicama pazeći da ne...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. studeni 2024 06:57