StoryEditorOCM
HranaPROVJEREN RECEPT

Kiseljenje je najbolji način da se okusi ljetnih plodova sačuvaju za hladne dane, probajte spremiti zelene mini rajčice u jabučnom octu

Piše Slavica Šagolj/Dobra hrana
9. kolovoza 2022. - 11:35

Imate veću količinu rajčica iz vrta ali nemate dovoljno prostora u hladnjaku? Predlažemo vam da zelene rajčice kiselite. 

SASTOJCI:

2 kg zelenih mini rajčica

svežanj svježeg kopra

par češanja svježeg češnjaka

ružičasti papar u zrnu

gorušica

pahuljice čilija

2 šalice jabučnog octa

3 šalice vode

1 žličica soli

1 žličica šećera

1 čili papričica

par listova lovora

PRIPREMA:

Rajčice dobro operite, očistite od peteljki te drvenim štapićem ili čačkalicom na svakoj rajčici napravite dvije rupice. Kako je opna ponekad čvrsta, ovim se postupkom omogućuje da kisela tekućina uđe u srž ploda. U opranu teglicu na dno stavite svježi kopar, ostale začine i slažite rajčice. Ocat, vodu, sol i šećer prokuhajte, malo ohladite da ne bude baš kipuće i zalijte rajčic...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. studeni 2024 07:51