StoryEditor
HranaSTAV STRUKE

Pitanje oko kojeg mnogi razbijaju glavu: treba li prati rižu prije kuhanja? Kuharski znalci sve objasnili

Piše psd
27. veljače 2021. - 17:11
Shutterstock

Osim što prati natjecanje dvaju timova, show 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' vrlo je poučan. Osim natjecatelja, mnogo toga mogu naučiti i gledatelji - i to ne samo od članova žirija, Tomislava Špičeka, Ivana Pažanina i Željke Klemenčić, već i od samih natjecatelja.

Špiček, predsjednik žirija, voli svojim pitanjima provocirati natjecatelje ne bi li vidio koliko znaju o kuhanju, a ovog puta testirao je Josipa koji je pripremao rižu. "Jesi li ti to stavio neopranu rižu unutra?" pitao je Špiček. "Pere li se riža ili ne?"

Josip se brzo snašao i rekao kako na kutiji piše da je ne treba prati, a zatim je kroz smijeh rekao kako ga Špiček ne može zbuniti i zaključio: "Naravno da se ne pere."

Kulinarski znalci kažu kako se riža ne smije prati ako planirate pripremati rižoto, jer se tako ispire škrob koja jelu daje potrebnu kremoznost, navodi RTL

Ipak, rižu je dobro oprati kada je kupljena u rinfuzi, kako bi se odstranile nečistoće. Dovoljno ju je isprati pod mlazom hladne vode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2021 23:54