Juha od gljiva
Gljive oprati, usitniti, na ulju "zažutiti" jednu kapulu. Dodati gljive, pustiti da se prvo dinstaju same, u svojoj tekućini pa dodati vodu ili temeljac, začiniti solju, paprom, vegetom. Kada se skuhaju, odliti veći dio tekućine, svakako je sačuvati, a gljive usitniti štapnim mikserom. Vratiti na vatru, dodati tekućinu do željene količine, ubaciti vrhnje za kuhanje, kratko zakuhati, začiniti. Prilikom posluživanja dodati tostirane kockice kruha.
Pohane gljive
Gljive oprati, odrezati klobuke, osušiti, posoliti, popapriti. Uvaljati prvo u brašno, pa u razmućena jaja i onda u prezlu. Pržiti u ulju, a nakon vađenja ostaviti na salveti da se ocijedi suvišna masnoća.
Oslić s gljivama
800 grama oslića posoliti, uvaljati u brašno, ispržiti na ulju na naglo, prebaci...