StoryEditor
HranaBRZA PRIPREMA

Nemate ideju što za ručak? Uz bogatu salatu može i kajgana, ali ne bilo kakva! Dodajte joj jednu namirnicu koju sigurno imate kod kuće i dobit ćete neodoljiv obrok

Piše Valerija Bebek/Gloria
17. svibnja 2022. - 13:44

Kao djeca odrasli smo uz uglazbljenu rečenicu 'svako jutro jedno jaje, organizmu snagu daje'. Bila je to reklama za proizvođača jaja, koja je svima nama usadila važnost te namirnice kao i važnost doručka, piše Gloria.

Sada kada smo odrasli i dalje uživamo u zdravom doručku, a mnogim ljudima diljem svijeta upravo su jaja omiljeni obrok na početku dana. Ali neki jaja vole jesti i za ručak, naročito ako imaju kratko vrijeme za pripremu jela. Verzija i načina na koje ih se može spraviti ima bezbroj, a vjerojatno jedan od najbržih i najomiljenijih je - kajgana.

image
Shutterstock/Shutterstock

Nasumično izmućena jaja, brzo su gotova na tavi, ali neka vas jednostavnost ovog jela ne zavara. Postoje nijanse u kuhanju koje će od vaše kajgane napraviti najukusniji obrok. Sastojke koje svi imamo u hladnjaku dodajte u jaja i uživajte u svilenkastoj i sočnoj kajgani.

SASTOJCI

- 2 veća jaja

- 6 jušnih žlica punomasnog mlijeka

- prutić maslaca

- prstohvat soli

Postupak u pet jednostavnih koraka

Prvi korak: Lagano istucite dva veća jaja, dodajte šest žlica punomasnog mlijeka i prstohvat soli. Vilicom mutite dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

Drugi korak: Zagrijte malenu, neprianjajuću, tavu otprilike minutu. Zatim dodajte prutić maslaca i pustite da se otopi. Pripazite da maslac ne posmeđi.

image
Shutterstock/Shutterstock

Treći korak: Izlijte smjesu jaja i mlijeka u tavu i pustite da 'sjedne', nemojte miješati dvadesetak sekundi. Zatim promiješajte drvenom špatulom, podignite i prevrnite jaja s dna tave.

U kajganu možete dodati začine ili povrće po želji - poput mladog luka, paprike i slično...

Četvrti korak: Pustite jaja desetak sekundi, zatim ih promiješajte i preokrenite ponovo. Ponovite to onoliko puta dok se jaja ne ispeku, ali pripazite da ostanu sočna.

Peti korak: Maknite tavu s vatre i ostavite ju na trenutak da toplina iz zdjele dovrši pečenje. Finalno promiješajte kajganu i poslužite je odmah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2022 03:33