StoryEditorOCM
HranaNIJE PAMETNO

Neke vrste voća nikako ne biste smjeli držati u hladnjaku! Evo što im se inače dogodi, pogledajte listu ‘zabranjenih‘

Piše MOZAIK SD
4. svibnja 2022. - 12:18

Temperatura zraka je svakim danom sve viša i osjeti se da je ljeto pred vratim,što zna biti izazov za održavanje svježim nekih namirnica. Često pribjegavamo držanjem nekih namirnica u hladnjaku. Međutim, preporuka je da naranče, trešnje, lubenice, jagode i banane držimo dalje od hladnjaka. Evo i zašto.

Ako naranču držite u hladnjaku, ona će izgubiti onaj svoj karakteristični okus, piše N1. Hladnjak usporava proces sazrijevanja u banana, a zrelima pospješuje brže truljenje.

Jagode obično svi vole pa lako 'planu', ali za one koji ih hlade danima  se savjetuje da to izbjegavaju ukoliko  žele iskoristiti sve antioksidanse koje ovo voće sadrži.

Lubenicu koja nije narezana ne biste trebali držati u hladnjaku jer to može uništiti antioksidanse koje sadrži. Tek nakon što je narežete na komade, možete je čuvati u hladnjaku.

Trešnje također nije preporuka čuvati zbog koštice koja može apsorbirati hladnu temperaturu u hladnjaku. Zbog toga trešnje mogu biti oštećene hladnoćom iznutra, pa mogu biti čudnog okusa., objavio je N1.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 23:41