Slabi ste u pripremi mesa, niste baš vješti u njegovom kidanju i pripremanju? Proučite sljedeće savjete, pustite mašti na volju i testirajte svoje nove vještine.
1. Mljevenje mesa
Svježe mljeveno meso nužno je za recimo pljeskavice. Nemate mašinu za meso? Ovako ćete ga samljeti u električnoj sjeckalici.
1. Meso narežite na kockice veličine 3 cm. Zajedno s oštricom stavite ih u posudu električne sjeckalice, a sve skupa postavite na lim za pečenje. Potom taj komplet ostavite u zamrzivaču dok se kockice lagano ne zamrznu oko rubova.
2. Ledeno meso stavite u posudu sjeckalice. Miksajte na kratke mahove tako da se meso usitni, no ne postane kašasto, nego ostane u komadićima. Stavite u zdjelu i držite u hladnjaku do uporabe.
2. Rezanje odrezaka
Meso koje se kupi narezano u duća...