StoryEditorOCM
HranaZA PRSTE POLIZAT‘

‘Moćan‘ kolač sa savršenim spojem četiri okusa: ako se strogo držite dalmatinskih slastica, za promjenu isprobajte ovu međimursku, nećete se razočarati. Evo recept

Piše Višnja Gotal/Dobra hrana
29. siječnja 2022. - 11:36

Članice udruge Žene Pušćina često pripremaju mirisnu međimursku gibanicu, te su rado podijelile svoj recept za kolač oko kojeg se treba potruditi. Jer treba zamijesiti tijesto, razvaljati ga, namazati rastopljenim maslacem svaki "mlinac", slagati redom s četiri različita punjenja između njih, te izmjenjivat suhe i vlažne nadjeve - jabuke, sir, orasi i mak. Moćan je to kolač, kažu. Dobra hrana donosi recept.

Za kore će vam trebati:

500 g glatkog brašna

50 ml suncokretova ulja

prstohvat soli

mlaka voda

Za nadjeve će vam trebati:

500 g svježeg sira

250 g mljevenog maka

1 kg jabuka

250 g mljevenih oraha

500 ml vrhnja (prema želji mileram ili obično, umućeno da bude tekuće)

2 jaja

1 vanilin šećer

200 g šećera

1 korica limuna

250 g maslaca

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. studeni 2024 05:49