
Makovnjača je mnogima omiljen kolač, a u obiteljima se recepti prenose iz generacije na generaciju. Evo jednog recepta za makovnajaču prepunu maka.
SASTOJCI:
Tijesto
– 1 vrećica suhog kvasca
– 400 g brašna mekanog
– 50 g šećera
– 2 jaja
– 80 g rastopljenog maslaca
– 1/8 litre mlijeka
– malo soli
– korica od pola limuna
Nadjev
– 400 g samljevenog maka
– 150 g šećera
– 1 vanilijin šećer
– 4 žlice med
– 1 dcl mlijeka
– 1 žličica cimeta
– ribana kora od jednog limuna
– 50 g grožđica
PRIPREMA:
Kvasac i žličicu šećera otopiti u 5 žlica mlakog mlijeka, ostaviti na toplom 15 min
Brašno prosijte u posudi dodajte sol, jaja šećer preostalo mlijeko rastopljeni maslac i uzdignuti kvasac i dobro izmiješajte.
Tijesto pokrijte krpom i ostavite na toplom mjestu 50 min, piše domacinskirecepti.info.