StoryEditorOCM
HranaKUHAJTE KISELI KUPUS

Jutros vas je opet namučila probava? Ove biste namirnice trebali smanjiti na minimum, a ovih šest pojačati u jelovniku: krenite odmah, bar tri vjerojatno imate u kuhinji

15. veljače 2022. - 07:30

Nije nevažno čime ćete se počastiti za doručak, ručak ili večeru, jer neke namirnice potiču probavu, a neke ometaju rad crijeva, što dovodi do nadutosti, žgaravice i problema s pražnjenjem crijeva.

Budući da je prema mišljenju brojnih liječnika uredna probava pola zdravlja, ima smisla naučiti koje namirnice brzo putuju probavnim traktom, a koji, posebice u kombinaciji s pretežno sjedilačkim načinom života, mogu dovesti do neugodnih posljedica.

HRANA KOJA NIJE PRIJATELJ DOBRE PROBAVE


Čili papričice

Zbog žarećeg okusa mogu nadražiti jednjak i izazvati žgaravicu, što je najveći problem za osobe sa sindromom iritabilnog crijeva i one koji pate od kronične žgaravice.

Mlijeko

Kalcij je nezamjenjiv u prehrani, a u organizam ga je najlakše unositi konzumiranjem mlijeka i ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2024 12:24