StoryEditorOCM
HranaU PAR KORAKA

Juha vam prija u ovim hladnim danima, ali želite skratiti vrijeme njezine pripreme? Evo kako napraviti domaće kocke za juhu koje su ujedno i zdravije od kupovnih

Piše Mozaik SD
28. studenog 2022. - 08:40

Kocke za juhu idealan su alat za brzu pripremu, ali i dobar okus ovog zdravog jela ‘na žlicu‘. Međutim, one kupovne često su pune konzervansa, bojila i drugih štetnih tvari koje bi trebalo izbjegavati. Zbog toga bilo bi idealno preskočiti njihovu kupnju i pripremiti svoju, domaću verziju. Osim što je zdravija, možete je prilagoditi svojem ukusu i tako uživati u fenomenalnim juhama uz manje truda, prenosi Šibenik.in

Potrebni sastojci:

1 manji krumpir 

1 manja tikvica

1 mala glavica luka

1 veća mrkva,

pola vezice peršina

100 g soli

žlica ulja

Priprema juhe: 

Povrće nasjeckajte na sitne komadiće i stavite u teflonsku tavu čije dno nije ljepljivo. Uz povrće, u tavu ulijte malo vode te ga dinstajte dok iz njega ne ispari sva tekućina. Povrće zatim posolite i nastavite miješati još nekoliko minuta, prenosi Šibenik.in.

Prodinstano povrće sameljite i vratite u tavu da se dodatno ‘osuši‘. Kada smjesa u tavi postane gusta poput tijesta, uklonite ju s vatre i rasporedite po papiru za pečenje u obliku pravokutnika debelog jedan centimetar. Zamrznite ga na 12 sati i nakon toga ga nasjeckajte na devet kockica.

Svaku dobivenu kockicu zatim zamotajte u papir za pečenje i pohranite u frižider kako bi što dulje zadržale svoju svježinu. Ako ne volite neki od spomenutih sastojaka, možete ga zamijeniti i drugim povrćem po izboru. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. veljača 2023 23:24